Natuurstenen werkbladen

De laatste jaren zijn natuurstenen werkbladen een zeer gewild product wat de keuken een unieke uitstraling geeft. Bij Oosterom Keukens & Interieurbouw helpen wij u graag met het maken van een keuze.

Bel ons gerust voor vragen over natuursteen op telefoonnummer : 0165-310596 of mail naar info@oosterom.nl.

Composiet

Composiet is op dit moment de meest gebruikte natuursteen. Het is een product dat voor 90% uit natuurlijke kwarts vermengd met harsen bestaat, wat maakt dat het een zeer sterk en bestendig materiaal is.

Vanwege de enorme waaier van kleuren en structuren leent dit materiaal zich perfect voor vele interieur toepassingen waaronder keukenwerkbladen.

Natuurstenen werkbladen

Dekton

Dekton is een materiaal met uitzonderlijke eigenschappen. De combinatie van grondstoffen en de meest moderne technologische processen die bij de vervaardiging worden toegepast, maken van Dekton een zeer bijzonder materiaal.

Voordelen zijn de hoge krasbestendigheid, de hoge UV-bestendigheid, de hoge vuur- en hittebestendigheid. Ook is Dekton Slijtvast en vlekbestendig.

Daarom is deze natuursteen uitermate geschikt voor werkbladen en uw design keuken of ander maatwerk.

Natuurstenen werkbladen

Keramiek

Keramiek is een materiaal waarvan de platen tijdens het productieproces gebakken worden. Hierdoor is het materiaal krasbestendig (zeer hard), hittebestendig en bovendien gemakkelijk te onderhouden.

Keramiek wordt daarom veel toegepast in de keuken op maat gemaakt. Er is een ruime keuze aan kleuren van deze natuursteen beschikbaar.

Natuurstenen werkbladen

Marmer

Marmer is een gesteente dat gevormd is uit kalksteen. Nederlanders en Belgen zijn dol op marmer in hun woning en steeds vaker te vinden in een maatwerk keuken.

Je komt deze natuursteen dan ook bijzonder vaak tegen in keukens en badkamers. Met marmer kun je alle kanten op. Zo wordt deze natuursteen ook vaak gebruikt voor tafelbladen en vensterbanken.

Marmer is populair vanwege de mooie lichtinval en het gemakkelijk te polijsten oppervlak. Je kunt bijzonder goed variëren met marmer. Het is namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren, van zwart en grijs tot zelfs roze en wit. Een zwarte kleur wordt trouwens niet tot echt marmer gerekend, maar is feitelijk zwarte natuursteen.

Natuursteen foto

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente, natuursteen, dat op talloze plaatsen in de wereld ontstaan is, diep onder de grond. Afhankelijk van de plaats van ontginning zal de structuur en de kleur van het materiaal, deze natuursteen verschillend zijn.

Door de sterke, natuurlijke structuur leent graniet zich perfect voor binnen toepassingen zoals o.a. werkbladen voor wastafelbladen en maatwerk keukens.

Natuursteen foto

Arduin

Arduin of Belgisch hardsteen is een kalkgesteente met van nature een grijze tot blauwgrijze kleur. Deze natuursteen is zeer herkenbaar aan de aanwezigheid van verschillende fossielen die het typische, natuurlijke uitzicht aan de natuursteen geven. Arduin is verkrijgbaar in vele verschillende oppervlaktebewerkingen o.a. geschuurd, gevlamd, lichtblauw gezoet en donkerblauw gezoet.

Arduin leent zich perfect voor zowel buiten- als binnen toepassingen zoals o.a. dorpels, dekstenen, massieve spoelbakken, douchebakken en keukenbladen op maat gemaakt.

Natuursteen foto

Van al deze materialen zijn er veel voorbeelden in de showroom. Natuursteen is een product wat je moet voelen en zien want het is tenslotte een belangrijk onderdeel van de keuken, een echte sfeermaker.

Vanzelfsprekend informeren wij je ook over het onderhoud van de werkbladen van natuursteen.

Mocht u meer informatie willen, U bent van harte welkom in onze showroom. Neem even contact op voor een afspraak.

Lees meer op Oosterom.

11 augustus, 2023
Keukenbladen die Verwondering Opwekken: De Ultieme Blikvangers
MEER
09 augustus, 2023
Vooruitblik op 2024: Ontdek De Keukentrends van de Toekomst
MEER
24 april, 2023
Oosterom is nu V-Zug Dealer
MEER
05 mei, 2021
Van idee naar luxe maatwerk keuken!
MEER
16 februari, 2021
Designhoogtepunt: BORA Professional 3.0
MEER
31 oktober, 2020
Vacature: Interieurbouwer
MEER

Bezoek onze showroom!

Onze showroom is uitsluitend op afspraak geopend.
Neem contact op om een afspraak te maken, tot snel!

 

Ja, ik wil graag de showroom bezoeken.